Mijn patiënten waarderen naast mijn vak inhoudelijkheid de betrokken houding.
Mijn patiënten waarderen naast mijn vak inhoudelijkheid de betrokken houding.
Ik was verpleger en op reis toen ik verliefd werd op een Engelse. Niet veel later woonden we samen in Londen waar ik als verpleger werk vond. Omdat dat niet genoeg verdiende, werd ik artsenbezoeker. Dat was – in ieder geval financieel – een mooie baan.
Ik was dan ook in goede doen toen mijn werkgever me uitnodigde voor een oppepcursus. Bedoeld om je te inspireren door te groeien, je doelen te bereiken, een mooi en zinvol bestaan te leven. Maar dat pakte anders uit…
Ik kon de vraag ‘Wat wil je over vijf jaar doen?’ niet goed beantwoorden. Ik wilde niet doorgroeien in het bedrijf. Ik wilde niet hetzelfde. Ik wist het niet. En ik kreeg de kans er achter te komen wat ik dan wel wilde.
Ik wilde terug de zorg in, maar dan anders. Ik wilde mijn eigen beslissingen nemen. Ik wilde een eigen praktijk. Ik wilde mensen helpen.
Mijn studie deed ik in Nederland; de verkorte opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Dat verliep soepel al lag vooral in het begin het tempo behoorlijk hoog. Het was inhoudelijk interessant, ik was onder gelijkgestemden: positief ingestelde sociale mensen die graag een ander helpen.
Na mijn studie in Utrecht werkte ik twee jaar in St Heliers in Londen. Met twee kinderen wilden mijn vrouw en ik weg uit Londen. Wat meer rust; voor de kinderen. Een andere baan vinden bleek, met het veranderende zorgstelsel in Engeland, onmogelijk. In Nederland kon ik wel aan de slag, op een oud-stageadres in Soest. Daar begon ik als fysiotherapeut. Van daaruit deed ik aanvullende opleidingen zoals manueel therapie en oedeemtherapie. En daarmee kon ik uiteindelijk mijn eigen praktijk beginnen.
Ik vind het belangrijk dat ik dicht bij mijn patiënten sta. Je zult merken dat je je op je gemak voelt en dat je zonder problemen je verhaal vertelt. Je merkt dat ik actief luister, doorvraag en me er van verzeker dat ik je helemaal begrijp. Dat ik tijd voor je maak en me inzet voor een zo snel mogelijk, veilig, herstel.
Mijn patiënten waarderen naast mijn vakinhoudelijkheid de betrokken houding. Laatste voorbeeld: een van mijn patiënten moest geopereerd worden aan zijn schouder. Nu weet ik toevallig dat de behandelend chirurg een van de besten van Nederland is. Dus zat ik aan de operatietafel. Voor hem, om te weten wat er gebeurt, en omdat ik heel wat kan leren door mee te kijken.
Ik werk hands-on én je gaat altijd naar huis met bewegingsadvies. Massage, bewegen, manueel therapie: ik richt een behandeling in op jouw wensen en mogelijkheden. Als bepaalde oefeningen je niet bevallen, vind ik andere. Als je moeite hebt op onderdelen, dan pakken we het anders aan.
Ik heb een breed pakket mogelijkheden beschikbaar en breid dat voortdurend uit. Met aanvullende opleidingen en cursussen. Zo begint binnenkort een opleiding craniomandibulaire therapie – voor problemen aan je kaak en sommige vormen van hoofdpijn.
Je zult merken dat ik met plezier werk. Van het contact met de patiënten tot de inhoud van het vak: het is interessant, uitdagend en ik word er vrolijk van.